Whiplash

24 april 2021
Whiplash behandeling gevolgen herstel

Whiplash? Ohw… daar kom je toch nooit meer vanaf? Afgelopen zomer (2020) heb ik een ongeluk gehad en kwam ik thuis te zitten met allerlei vage klachten. Denk aan klachten als verschillende soorten hoofdpijnen, overgevoeligheid voor licht en geluid, woorden niet meer kunnen vinden, van alles vergeten, emoties die alle kanten opvliegen.. de lijst met klachten is nog een stuk langer maar die bespaar ik je 😉 Voor mij voelde het als in een donkere benauwde tunnel zitten, waar je maar niet uitkomt. De fysiotherapeut had vrij snel duidelijk dat het ging om een Whiplash. Helder, en nu?

Behandeling Whiplash

Behandeling voor Whiplash is net zo vaag als de klachten zelf! Ik ben gestart met fysiotherapie. Maar ik had al snel de behoefte aan een behandeling wat het geheel aanpakt en niet alleen de fysieke klachten. Het gaat niet alleen over de klachten die zichtbaar zijn maar juist ook over de dingen die onzichtbaar zijn. Denk aan het onbegrip uit je omgeving, mijn relatie was niet meer hetzelfde als voorheen, mijn werk kon ik niet uitvoeren, ik was niet mezelf…. iedereen gaat verder maar ik kwam maar niet uit die tunnel. Vanuit de betrokken professionals kreeg ik weinig tips die bij de vraag aansluiten; wat is een behandeling die het geheel aanpakt i.p.v. alleen de zichtbare fysieke klachten?

Zoektocht

Zoektocht gestart! Ik ben gaan zoeken op het internet, gaan vragen in mijn omgeving en vooral gaan luisteren naar mijn gevoel. Uiteindelijk kwam ik bij een fysiotherapeute die een holistische benadering heeft. Zij heeft mij op weg geholpen door niet alleen het fysieke onderdeel van de Whiplash aan te pakken maar juist te kijken naar wat heb je nog meer nodig? Bewustwording, Reiki en Bachbloesems kwamen op mijn zoektocht voorbij. Juist met Reiki en Bachbloesems kwam er ruimte. Ruimte om uit mijn gespannen lichaam en brein te komen. Iets met overlevingsstand staat aan?! Zo fijn om dan eindelijk die ruimte te ervaren! Vanuit ontspanning kwam er ruimte voor mijn eigen kracht. En uiteindelijk ook de weg om de onzichtbare klachten te gaan aanpakken. Mijn zoektocht was naar mijn eigen kracht….

There´s always light at the end of the tunnel.

Volg je hart

Volg je hart, want dat klopt. Ik geloof erin dat je een vraagstuk in zijn geheel moet bekijken en niet op een onderdeel. Een Whiplash is niet alleen een fysiek vraagstuk. Elke vraag en persoon zijn anders, dat vraagt maatwerk met gevoel. In deze tijd worden veel dingen bekeken vanuit ratio en niet vanuit gevoel. Dit kan anders! Ik zet graag mijn minder prettige ervaring om in wijsheid en positiviteit. Door dit ongeluk sta ik nog dichter bij mijn intuïtie en deel ik ondertussen mijn enthousiasme over Bachbloesems en Reiki in mijn bedrijf. Ik ben verzacht, bewuster en dichter bij mezelf gekomen. Een ongeluk schud alles door elkaar….. niet alleen het zichtbare.

Liefs, Claire

Reiki Graad 2 Vorige blog Reiki Graad 2
Total: