Magnolia sprookje

6 april 2021

De lente staat aan! De magnolia staat nu overal volop in bloei. Wat een sprookjesbeeld…… roze, witte en paarse tinten zie ik voorbij komen. Als ik mij verdiep in de magnolia zie ik ontzettend veel soorten. De naam van de magnolia is ook wel Beverboom of Tulpenboom. Laten we het bij magnolia houden dat klinkt mij toch iets magischer in de oren.

Magnolia geeft geneeskracht

De Chinese traditionele geneeswijze geeft aan dat de magnoliaboom een geneeskrachtige werking heeft. De magnoliaboom bevat twee werkzame stoffen: magnoliol en honokiol. Deze stoffen werken kalmerend bij angst en stress. En zouden ingezet kunnen worden bij hoofdpijn, spanning en reumatische klachten. Zowel de bloemblaadjes, bloemknoppen en schors van de boom worden voor verschillende klachten gebruikt.

Magnolia Siroop

Jaaaaaa….. je kunt de bloemblaadjes van de magnolia gebruiken om siroop, salade of thee te maken! En zelfs ijs…. ik ben enthousiast. Jij? Ik ben aan de slag gegaan naar aanleiding van het instagram bericht van Yvette van Boven.

Met dank aan de buren voor het gebruik van enkele magnoliablaadjes!

Liefs, Claire

De link naar de magnolia siroop en het ijs: ttps://www.instagram.com/p/CNHTCICJkAL/?utm_source=ig_web_button_share_sheet

Total: