Wat is reiki?
Ons oerinstinct brengt je hand naar een plek waar je pijn ervaart of waar je net op bent gevallen. Een kind dat zich niet lekker voelt, voel je aan het voorhoofd of hij geen koorts heeft. Menselijke aanraking is het overdragen van warmte, rust, genezende kracht, zorgzaamheid en liefde. De mens en dus zijn lichaam stralen warmte en energie uit. Deze energie staat voor levenskracht. Levenskracht heeft in elke cultuur weer een andere benaming en verhaal. Het begrip Reiki heeft zijn oorsprong in Japan door Mikao Usui (1865-1926), hij noemde dit zelf Usui Reiki Ryoho. Ryoho is Japans voor therapie of remedie. De betekenis van het Japanse woord Reiki: Rei staat voor Universeel en Ki staat voor Levensenergie.
Reiki behandeling
Reiki is een eenvoudige behandelingsmethoden waarbij men werkt met handoplegging. Via de handoplegging geef ik je levensenergie (Ki) door. De posities voor de handoplegging komen overeen met de Chakra´s. Een volledige Reiki behandeling bestrijkt alle Chakra´s en organen. Mits het passend is bij de vraag en of de houdingen juist uitgevoerd kunnen worden. Een Reiki behandeling kun je zittend of liggend krijgen. Je kleding blijft aan en bepaalde handopleggingen gaan bij mij in overleg. Wat ik hiermee wil zeggen is dat niet iedereen het fijn vind om handen in zijn hals te hebben liggen en dat dit oké is.
Wat doet Reiki?
Een Reiki behandeling zorgt ervoor dat de tekorten aan energie in ons lichaam worden opgelost zodat de natuurlijke balans wordt hersteld. Deze natuurlijke balans heeft invloed op je lichaam, geest en emoties. De ervaringen na een Reiki behandeling zijn divers. De ene persoon krijgt inzichten in zijn ontwikkelingsproces, bij de andere nemen lichamelijk klachten af en weer een ander krijgt een energieboots. Of juist een combinatie.
Alles wat je aandacht geeft, groeit.
Waarbij kan ik Reiki in zetten?
Reiki kun je op verschillende manieren in zetten. Wanneer je uit balans bent zowel lichamelijk, emotioneel als geestelijk. Als je bezig bent met je ontwikkeling zowel in je privé als werksituatie. Bewustwording van je lichaam en je denken. Bespreek je vraagstuk!