Ontwikkeling Sprong kinderen

8 juni 2021

Een baby die hangerig, humeurig of huilerig is. Een peuter die slecht slaapt en driftbuien laat zien. Herkenbaar? Onze lieve kleine mensjes maken de eerste jaren enorme ontwikkelingen door zowel fysiek als mentaal. De mentale ontwikkeling noemt men ook wel een sprongetje. Het ene kind vliegt hier als een vogeltje doorheen. Het andere kind stampt als een dinosaurus door jullie knusse huis & liefdevolle gezin heen. Hoe verschillend onze kinderen zich hierin kunnen uiten is enorm. Maar ook wij als volwassenen gaan hier enorm divers mee om. Mochten hierdoor meerdere dinosaurussen door je huis stampen…. kan het huis wel eens half worden afgebroken…..

Sprongetje

Een sprongetje staat voor veranderingen in de hersenen. Er ontstaat een mentale ontwikkeling. Dit is een grote stap voor onze lieve kleine mensjes. Je kunt het ook wel zien als een piekmoment in de ontwikkeling. Je kind kan hierna nieuwe dingen. Er ontstaan nieuwe vaardigheden en het kind is zelfstandiger. Denk aan kruipen, lopen en praten. Maaaaaar voordat we daar zijn mag jij eerst samen met je lieve kleine mensje de stroom aan hangerigheid, humeurigheid, huilbuien, driftbuien en onrustige nachten doorstaan. Jaaaaa het is nog steeds je lieve kleine mensje maar die negatieve gemoedstoestanden vormen je kleine mensje om tot een brullende dino! (Hoe ben jij als volwassene als het gaat om fysieke of mentale ontwikkelingen?!)

Fase

Het is een fase. Ja, leuk! Een fase maakt iets overzichtelijk en hierdoor weet je dat er een einde aan komt. Maar dat wil niet zeggen dat er soms toch echt iets moet gebeuren aangezien die dino´s je huis afbreken….. en jij zelf ondertussen ook tot de categorie dino behoort.

There are no seven wonders of the world in the eyes of a child. There are seven million.

Walt Streightiff

Wat te doen?

Categorie dino: check! Alleen ons kind? Nee, hoor. Ook wij als volwassenen hoorde tot de categorie dino. Voor ons alle drie heb ik een bachbloesemremedie gemaakt. Moss kreeg sowieso de bachbloesem Walnoot. Walnoot is de bachbloesem die je inzet bij een ontwikkeling sprong van een kind. Ik had drie vliegende vogeltjes en een huis wat nog steeds staat. Geen onrustige nachten….. en een ontwikkelingssprong die gemoedelijk zijn gang ging. Ja, hij was er nog….maar de heftigheid was er af. En Moss? Die praat nu in zinnen, bepaald zelf wat hij aantrekt en maakt een begin met zelfstandig spelen. En wij? Wij hadden enorm veel geduld, nachten vol met slaap en heel veel liefde en warmte voor onze zoon.

Bachbloesem

Bach-bloesemtherapie is een aanvullende geneeswijze die je emoties in evenwicht brengt en je behandelt bij negatieve gemoedstoestanden. Het bestaat uit 38 remedies van niet giftige planten, bomen en kruiden.

Bedankt natuur, jij zet ons in onze kracht!

Liefs Claire

Total: